De SRT Viper is een prijzig importgoed

SRT Viper 2013
Dankzij Chrysler koop je een nieuwe SRT Viper enkel via de importmarkt, en dat kost bakken vol geld.

Eind januari bevestigde Chrysler dat de SRT Viper niet zou verkocht worden via het officiële Europese dealernetwerk. Het mag dan nog een van de best verkopende supercars zijn op de Amerikaanse markt, hier zou bijna niemand volgens hen geïnteresseerd zijn in de aangescherpte muscle car. Liefhebbers die toch willen opscheppen aan de toog over hun 8.4-liter V10 zijn sowieso aangewezen op de importmarkt.

Het in München gebaseerde GeigerCars is de reddende engel, al vragen ze er wel een ferme duit geld voor. Met een startprijs van 139.900 euro zijn de Europese Vipers bijna dubbel zo duur als de omgerekende Amerikaanse prijs (97.395 dollar = 75.305 euro). Je krijgt natuurlijk wel 640 pk en 814 Nm koppel, een goede ouderwetse manuele zesbak en een sprint van 0-100 km/u in ongeveer 3 seconden. En bovenal een hoop exclusiviteit, want de Europese Vipers zullen makkelijk op twee handen te tellen zijn. Iets helemaal anders dan een Porsche 911 Turbo dus…(Via: Auto Motor und Sport)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...