Preview: Forza Motorsport 5

forza motorsport 5 HEader
Na de onthulling van Gran Turismo 6, haalt Turn10 op hun beurt het doek van Forza Motorsport 5.

Niet dat deze twee games rechtstreeks in elkaars vaarwater zullen blijven hangen. Terwijl Gran Turismo 6 wordt ontwikkeld op de -bijna verouderde- Playstation 3, gaat Turn10 meteen aan de slag met de opvolger van de Xbox360; de Xbox One. Een evenwaardige Gran Turismo zal er dus pas komen op het platform van de Playstation 4 en nummer 7 dragen. Om te vergelijken met GT6 kijk je beter naar Forza Motorsport 4 of Forza Horizon, die eveneens op het ‘oudere’ platform werd gebouwd.

Het ziet er ook naar uit dat Forza M5 meteen een launch-game & Xbox One exclusive zal worden. De eerste trailer werd gisteren getoond tijdens de officiële onthulling van de Xbox One en legt de lat meteen hoog. Turn 10 Studios bouwt de game volledig opnieuw op en zal optimaal gebruik maken van alle functionaliteiten van het nieuwe Xbox One-platform en de Cloud. In de eerste trailer zien we meteen waartoe ze in staat zijn. Een straatrace tussen de McLaren F1 en übercar P1 toont de grafische hoogstandjes, maar laat nog niets zien over de werkelijke gameplay. We hopen wel dat de McLaren P1 in werkelijkheid stukken sneller zal zijn dan z’n oudere broertje…

Deel dit bericht:

2 reacties op "Preview: Forza Motorsport 5"

  1. TDB 23-05-2013 om 20:51

    I agree to disagree. GT6 zal op bepaalde punten meerderwaardig zijn aan Forza. Zijn twee totaal verschillende games met twee verschillende doelpublieken. Ik ben vooral geïnteresseerd in het nieuwe physics-model van GT6, waar Forza onmogelijk zal kunnen aan tippen. I am sure!;)

    • AVDP 23-05-2013 om 22:16

      GT6 > Forza 4 / Horizon for sure.Forza 5 > GT6 hopelijk… Zeker op vlak van premium modellen + sound. heb beiden gespeeld en ik vind vooral dat ook de hardware een groot verschil maakt…Zo speelt Fanatec stukken beter dan Logitech IMO. Preferenties, iedereen heeft er! 🙂

Reageer

Reactie aan het plaatsen...