Officieel: Lotus Exige S Roadster

Lotus Exige S Roadster 2013
De Lotus Exige S Roadster wordt werkelijkheid: 1.166 kilogram aan puur dakloos plezier.

Lotus heeft de details bevestigd rond de Exige S Roadster, de snelste cabrio die het bedrijf uit Norfolk ooit bouwde. Het wordt de eerste Exige met een soft-top en raar maar waar: de roadster weegt met 1.166 kg 10 kg minder dan de coupé, wat in de meeste gevallen toch anders is.

De 3.5-liter V6 wordt geleend van de Exige S Coupé. Deze krachtcentrale is goed voor 345 pk bij 7.000 toeren per minuut en lanceert de de Exige S Roadster van 0-100 km/u in 4 seconden. De topsnelheid bedraagt 233 km/u, met de haren in de wind ga je dus zo’n 40 km/u minder snel dan met de coupé.

Leuk voor de liefhebbers is de standaard manuele zesbak, maar de Exige S is ook beschikbaar met de Serial Precision Shift (SPS) semi-automatische versnellingsbak met peddels aan het stuur. De CO2-uitstoot doet er hier eigenlijk niet toe, maar moest je toch willen proberen om de wagen in te schrijven als bedrijfswagen: die bedraagt 236 g/km.

Net als bij de Exige S Coupé is er een optioneel race pack beschikbaar met een circuitgeoriënteerde ophanging en launch control. Voor het interieur zijn er ook twee mogelijkheden: ietwat comfortabel of volledig gestript van toeters en bellen. De orderboeken voor de Exige S Roadster werden alvast geopend, op precieze prijzen is het nog even wachten. (Via: Autocar)

Lotus Exige S Roadster

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...