Gerucht: Ferrari 458 Scuderia in Frankfurt

Ferrari 458 Scuderia 2013
Stelt Ferrari op het Autosalon van Frankfurt een extreme variant van de 458 Italia voor?

De laatste geruchtenwind blaast Ferrari-nieuwtjes het internet in: op het Autosalon van Frankfurt zouden de Italianen uitpakken met een 458 Scuderia / Monte Carlo / Challenge Stradale. Over de naam zijn er nog twijfels, maar een extra sportieve variant van de 458 Italia vier jaar na de geboorte ervan lijkt niet meer dan een logische stap.

Extra sportief betekent natuurlijk vooral lichter en meer vermogen, met onderdelen die geleend zouden worden van de 458 Challenge racewagen. Een vleugje LaFerrari-techniek inbouwen is ook niet volledig uitgesloten. Naast meer grijpgrage remmen, een stijvere ophanging en meer slicky banden zou het vermogen van de 4.5-liter V8 wel eens kunnen groeien tot 600 pk. Dit dankzij een remapping van de ECU, enkele wijzigingen aan de uitlaat en een redline die verhuist van 9.000 tot 9.300 toeren per minuut. De zeventraps transmissie met dubbele koppeling wordt vermoedelijk ook minutieus op deze wijzigingen afgesteld. Meer details volgen ongetwijfeld in de aanloop naar september. (Via: Car&Driver)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...