Renault Megane RS Red Bull Racing RB8


Een nieuwe Renault Mégane RS als hommage aan het Red Bull Formule 1-team

De Renault Mégane RS is al een machtig speeltje op zich, maar als je de Formule 1 constructeurstitel wint, mag het allemaal wat extremer zo blijkt. Daarom ontwikkelde Renaultsport de RB8. Net als zijn voorganger, de RB7, zal deze in beperkte oplage van de band rollen. Het precieze aantal is nog niet bekend. Het gelimiteerde speeltje zal in 26 verschillende landen te verkrijgen zijn en draagt een Twilight Blue kleurtje met Red Bull graphics op de zij- en achterkant. Om het allemaal wat meer racy te laten lijken krijgen de spiegels, bumperblade, dakspoiler en deurhendels een Platinumgrijze afwerking. Het vermogen komt van dezelfde 2.0-liter als die van de ‘gewone’ RS, goed voor zo’n 265 pk.

Er zijn ook een aantal aanpassingen aan het interieur zoals Red Bull-logo’s op je kuipstoelen van Recaro en ook op de vloermatten zal je het logo van de energiedrank zien pronken. Tevens is het dashboard onder handen genomen met het R-link multimediasysteem. Deze blitse bolide wordt trouwens ondersteund door 19-inch velgen afgewerkt met een grijze pinstripe. Vanaf juni 2013 is hij af te halen bij de dealer in Frankrijk voor zo’n slordige €36.000. In het filmpje hieronder wekt Renault de indruk dat de Mégane RS karakteristieken van de F1-bolide vertoont. Als dat maar goed komt…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...