Gewoon omdat het kan: Volvo XC60 6×6

Volvo XC60 6x6 filmwagen
Oké, het kan dus toch nog gekker dan die G63 6×6 AMG.. Volvo heeft namelijk voor het betere filmwerk een XC60 voorzien van een extra achteras en een laadbak!

Onderstaande foto’s werden genomen op de productiefaciliteit van Volvo in Göteborg en kreeg direct de volledige aandacht van de aanwezigen. De Zweden doen geen moeite om er mysterieus over te zijn, het is namelijk gewoon een functionele oplossing voor hun eigen filmploegen. Vroeger werd er een aangepaste V70 voorzien, maar met de huidige technologische sprongen was het tijd voor een ruimer bemeten voertuig voor de mediateams.

Als basis voor deze 6×6 werd een gewone XC60 van de productieband geplukt, werd het dak vlak na de achterbank verwijderd en een extra as achteraan geïnstalleerd. Hierdoor kan een volwaardige filmunit achteraan plaatsnemen met alle benodigde materialen, binnen is er voldoende plaats voor een chauffeur en movie directors die alles mooi kunnen meevlogen op grote 17″ schermen. Ongetwijfeld de natte droom van de Volvo ingenieurs om hun kunnen te mogen etaleren met een intern project als dit. De matzwarte kleurstelling maakt het geheel nog heter dan ervoor maar ook hier speelt enkel het praktische mee, mat weerkaatst veel minder dan een gewone metaalkleur en dat kan wel eens nuttig zijn bij video-opnames.

Volvo staat bekend om zijn Zweedse eigenheid en wagens boordevol veiligheidssystemen, het valt dan ook te betwijfelen of we hier mogen dromen van een productievariant. Misschien volgt Volvo wel AMG met hun G63 6×6 productieplan, elk merk heeft recht op zijn eigen gekke creatie. Wij zijn alvast fan en kijken uit wanneer we hem mogen gebruiken! (Via MA)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...