Teaser: BMW Gran Lusso Coupe door Pininfarina

BMW V12 Concept Pininfarina Gran Lusso Coupe
Ook dit jaar komt er een begeerlijk concept van BMW naar Villa d’Este! Pininfarina kreeg de eer en het genoegen en brengt de Gran Lusso Coupé mee.

BMW is hoofdsponsor van het Concours d’Elegance Villa d’Este en dat zullen we geweten hebben. Niet enkel zijn werd er een gignatische vloot Bimmers verscheept richting het Como meer in Italië voor de vips en andere hoogwaardigheidsbekleders van gepast vervoer te voorzien, ook een nieuw concept ziet er het levenslicht. Vorig jaar kregen we nog de prachtige Zagato Coupé en wat later eveneens de Zagato Roadster op basis van de BMW Z4, Italiaanse styling op basis van Deutsche gründlichkeit, beter kan het misschien niet worden. Enkel jammer dat het steevast bij concepten blijft, maar zeg nooit nooit uiteraard!

Dit jaar krijgt het andere grote designhuis van Italië “carte blanche” van BMW om iets speciaals te brengen. Qua naamgeving werd er geopteerd voor Gran Lusso Coupe, wat direct doet dromen van een opvolger voor de 8-Reeks uit lang vervlogen tijden. Geen Efficient Dynamics Edition of drievoudige turboblokken voor deze Gran Lusso, maar direct een heerlijk dikke V12 die we ook terugvinden in de BMW 7-Reeks als topmotorisatie. BMW en Pininfarina hebben het zelf over de perfecte combinatie van exclusiviteit, sportiviteit en luxe, allemaal dankzij de karakteristieke lange wielbasis met aflopende daklijn, een lange motorkap en korte overhangingen.

Klinkt allemaal erg goed in de oren en met de eerste 3 beelden kunnen we al even watertanden, maar voor het echte werk moeten we 24 mei 2013 nog even extra hard omcirkelen in de agenda. Dan pas – of iets eerder bij een vroegtijdig lek – kunnen we de creatie van Pininfarina aanschouwen en de lokale BMW dealer beginnen te stalken. Bij voldoende animo mogen we misschien wel een nieuwe BMW 8-Reeks verwachten, of worden die klanten toch gewoon doorgestuurd naar de Rolls-Royce Wraith?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...