Gumball 3000 gaat van start!

Gumball 3000 2013 Kopenhagen start
It’s Gumball time!

Eindelijk is het weer zover, de Gumball is deze ochtend van start gegaan in Kopenhagen. Jammer genoeg is het weer daar ongeveer even aantrekkelijk als een doordeweekse dag in België, maar dat mag de pret niet drukken. Maar liefst 20 teams – goed voor 119 wagens ! – stonden klaar voor de week van hun leven! Naast de 5.000 kilometers staan er ook elke avond een hoop feestjes op de planning, en naar goede Gumball gewoontes zal er ook een hoop tijd verloren worden op de diverse politiekantoren. Bijzonder extravagant en met een heel hoog rich kid niveau, maar het heeft zo zijn charme!

Op de startgrid vinden we een heel wat lekkers, gaande van de comfortabele Rolls Royce Phantom Drophead Coupé’s en G65 AMG’s tot de sportieve blitse bolides als de LP700, F12 Berlinetta’s en zelfs een Koenigsegg CCXR én CCR. Ze allemaal opnoemen zou niet goed zijn voor het hart, maar de Rebellion van Jon Olssen steekt er net nog wat meer uit! Jammer voor hem is er wel nog een grotere eyecatcher, een levensgrote Tumbler die we enkel maar kennen uit de Batman films. Team Galag uit Saudi-Arabië had het gekke idee en het geld, het resultaat mag er zeker wezen. Nu nog hopen op een vlekkeloze Gumball 3000, want het is bijzonder twijfelachtig of de Europese instanties het voertuig op hun wegen willen zien.

Het parcours van de 15e editie van de Gumball is bekend en dankzij het veelvoudig gebruik van sociale media door de verschillende teams kan je vrij goed meevlogen, we doen ons uiterste best om jullie de highlights ook mee te geven. Zelf meedoen is jammer genoeg niet meer mogelijk, maar jezelf inschrijven voor de editie van 2014 lukt wel nog. Kostprijs ligt voor 2 personen rond de 23.000 euro, kwestie van al tijdig te beginnen sparen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...