Prijs en lanceringsdatum nieuwe BMW X5


Tijd voor een voorproefje van de BMW X5 nog voor zijn debuut op de Frankfurt Motor Show

Een tijdje terug waren er vroegtijdig beelden gelekt van de nieuwe BMW X5. Deze kwamen geheel onverwacht en zo kregen we al een voorsmaakje van hoe de nieuwe SUV van BMW er uit zou komen te zien. Hij wordt officieel voorgesteld op de Frankfurt Motor Show, maar wij konden toch niet wachten om jullie alvast wat nuttige informatie te verschaffen.

Om de eerder kleine BMW X1 in het gamma te laten passen moest de nieuwe X3 ietwat toenemen in proporties. Uiteraard heeft dit ook effect op de X5 die toch wel aanzienlijk groter zal zijn dan zijn voorganger. De neus lijkt wat meer rechtop te staan waardoor de alombekende nieren van BMW ook wat vergroten. Ook de deuren worden langer samen met de wielbasis en de daklijn. Vanaf nu is ook de optie beschikbaar om er een 7-zitter van te maken. Dit benadrukt nog een keer hoe groot de nieuwe X5 eigenlijk wel zal zijn.

De motorisaties blijven gelijk aan die van het huidig model: een 3.0-liter 6-cilinder diesel- en 8-cilinder benzinemotor. Het is wel mogelijk dat er een lichtere variant komt van de BMW X5, een 4-cilinder turbodiesel die vooral de Mercedes ML250 het vuur aan de schenen moet leggen. Ook een benzine-elektrische hybride behoort tot de mogelijkheden. Zoals eerder gezegd, wordt de nieuwe BMW X5 onthuld op de Frankfurt Motor Show en wordt deze eind 2013 op de markt verwacht. De vanafprijs zal ongeveer €56.000 bedragen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...