Video: Wereldrecord driften met BMW

bmw M5 header
De BMW M5 op het doorweekte circuit in Greenville blijft maar driften.

In februari deed Johan Schwartz voor de eerste keer een gooi naar het record voor langste drift ter wereld. Het resultaat bleek een 76,8 km-lange slippartij en een  vermelding in het Guinness Book of World Records. Nog geen drie maand later stapt koning drift opnieuw in dezelfde M5-bolide om zichzelf te verbeteren voor het goede doel.

Om het record te breken slierde hij rondjes op het kletsnatte BMW testcircuit in Zuid-Californië. Uiteindelijk bereikte hij 322.5 rondjes, waardoor het tellertotaal op 82,5 km kwam. Een opmerkelijke prestatie die tot op vandaag 20.000 Amerikaanse dollars in het laatje bracht voor meer dan 150 goede doelen. Naast het wereldrecord stonden ook plezierritjes op het programma met BMW’s nieuwste paradepaardjes zoals de M6 coupé. (Via: Topspeed)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...