Officieel: Lamborghini Egoista Concept

Lamborghini Egoista Concept
Walter De Silva’s cadeautje voor de 50ste verjaardag van Lamborghini: de Egoista Concept.

Duizend genodigden, een podium getransformeerd tot landingsbaan, een topmodel in pilotenpakje die de Egoista begeleidt met lichtbakens en het gebrul van een machtige V10 die de hele ruimte op haar grondvesten deed daveren, zo deed CEO Stephan Winkelmann gisteren op de gala-avond voor de 50ste verjaardag van Lamborghini zijn intrede.

Niet veel later kwam Walter De Silva op het podium, de man die samen met zijn designteam dit eerbetoon creëerde. De Egoista is zoals de naam verklapt een single-seater met uiterst extreme vormen, die doet denken aan een Apache helikopter. De cockpit is volledig op maat gemaakt en is volledig verwijderbaar, net zoals bij de helikopter in geval van een noodgeval. Geen spoilers, maar actieve flappen zorgen zoals bij de Pagani Huayra voor de aerodynamische stabiliteit. Oranje, rode en groene lichtjes leiden ’s nachts verder tot extra meldingen op het UFO-meldpunt. Wie dacht dat de Veneno de extreemste wagen ooit was, had de Egoista duidelijk niet zien aankomen.

Binnenin overheerst minimalisme: er is een racekuip met vierpuntsgordel, een minimum aan knopjes en een head-up display als in een gevechtsvliegtuig. Om in te stappen moet het stuurwiel verwijderd worden, de koepel elektronisch geopend worden en dan volgt nog een ingewikkelde instap-procedure die we zelf eens zouden moeten zien voor we ze begrijpen.

De aandrijving van de Lamborghini Egoista wordt voorzien door een 5.2-liter V10 met maar liefst 600 pk, vermoedelijk genoeg om de wagen te doen opstijgen bij het omdraaien van downforce in uplift. Al zullen we dat niet snel zien gebeuren, de Egoista is niet te koop. De Egoista heeft zelfs geen menselijke eigenaar, de Egoista is zoals Walter De Silva het zegt een geschenk van Lamborghini voor Lamborghini zelf.

“The Egoista is pure emotion, Never Never Land, which no one can ever possess, and which will always remain a dream, for everyone.”

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...