Gelekt: Mercedes S-klasse brochure

header s-klasse
Er zijn officiële foto’s van de nieuwe Mercedes S-klasse gelekt.

“Denk er nog eens over na en neem gerust de brochure mee”, is een mogelijke oorzaak voor deze nieuwe gelekte beelden. Hoe ze er komen kan ons bijster weinig schelen, maar wat er precies in dat foldertje staat is heel wat interessanter. Niet dat we nog niets te zien kregen, want dankzij eerder gelekte beelden en een 1/18de schaalmodel is er volgende week woensdag bijna niets meer te onthullen in Duitsland.

Wat we te zien krijgen bevalt ons echter wel. De S-klasse krijgt een dynamische facelift, grondige interieur-update en wordt ook een pak groter. Concreet wordt hij 28 mm breder, 25 mm lager en 20 mm langer op dezelfde wielbasis, terwijl deze met langere wielbasis nog eens 130 mm groeit. Onder de kap beginnen we met een 3.0-liter V6 turbodiesel (255 pk) gevolgd door een 302 pk krachtige 3.5-liter V6 hybride en tot slot komt er ook een 4.7-liter geblazen benzineblok met 449 paarden. Uiteraard wordt de S-klasse ook dé ‘showcase’ voor technologische Mercedes-snufjes.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...