Jon Olsson: The Rebellion R2k


Jon Olsson doet mee aan Gumball 3000 met zijn zelfontworpen supercar.

Zoals iedereen wel weet, of zou moeten weten, gaat de alombekende rally Gumball 3000 volgende week van start. Ondertussen is het al de 15e editie van dit rijkeluisfestijn en er zitten, zoals altijd, speciale bolides in het wagenpark. Onze aandacht gaat vooral uit naar de Zweed Jon Olsson. Jon Olsson is bekend van Alpine skiën en zijn deelnames aan de Red Bull X-Games. Maar meneer Olsson is ook een grote autoliefhebber. Vorig jaar nam de Zweed ook deel aan Gumball met zijn PPI Razor Audi R8. Een geweldig verbouwde R8 met een extreme bodykit en een vermogen van 800 pk. De R8 is van einden ver te herkennen aangezien het één van de weinige is, al da niet de enigste, met een skibox op het dak.

Hij viel op in de rally van vorig jaar, maar dit jaar doet hij er nog een schepje bovenop. Exact een jaar geleden ontmoette hij Koenigsegg’s vorige chief engineer en besloot samen met hem dé ultieme supercar te bouwen. Een jaar later is de Le Mans-achtige supercar klaar om de rally op zijn kop te zetten. Er zijn geen technische details vrijgegeven over de R2k, maar één ding is zeker, hij zal een gigantische eye-catcher zijn in de rally én daarbuiten. Hij is bloedmooi en lekker extreem, twee dingen die wij hier zeker en vast kunnen waarderen. Hieronder kan u een korte glimp opvangen van de Rebellion R2k in actie, be amazed!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...