Preview: Volkswagen Design Vision GTI Concept

Volkswagen Design Vision GTI Concept
Volkswagen komt naar Wörthersee 2013 met een 503 pk sterke Golf GTI.

Op het jaarlijkse VAG tuning-feestje in Wörthersee zal Volkswagen een toch wel vrij extreme Golf voorstellen: de Design Vision GTI Concept. Deze is 15 mm korter dan de reguliere Golf VII GTI, 57 mm lager en maar liefst 71 mm breder. Ook het spoor nam met rasse schreden toe. Excentriek 20-inch lichtmetaal met 235/35 banden voor en 275/30 schoeisel achter mochten natuurlijk evenmin ontbreken. Op foto’s is het nog even wachten, maar enkele schetsen geven alvast een eerste indruk.

Al ging Volkswagen veel verder dan een aangepaste body kit, onder de motorkap ligt immers een volledig nieuwe 3.0-liter twin-turbo V6. De benzineslurpende krachtcentrale levert maar liefst 503 pk en 560 Nm koppel, overgebracht op de vier wielen via een DSG-transmissie. De cijfers zijn indrukwekkend: een sprint van 0-100 km/u in amper 3,9 seconden en een topsnelheid van 300 km/u. Unglaublich!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...