Tom Boonen heeft zijn Ferrari F12 Berlinetta

Tom Boonen Ferrari F12 Berlinetta
De zomer van Tom Boonen kan niet meer stuk nu zijn Ferrari F12 Berlinetta geleverd is!

Naast een snelle sprint met de fiets verkiest Tom Boonen ook graag auto’s met wat meer vermogen dan normaal. Na de brutale Lamborghini Murciélago – en het beroemde poesje – koos Tom voor een Ferrari 599 Fiorano, de consistentie voor Italiaanse bolides is helemaal niet moeilijk te verklaren. De voormalige wereldkampioen ging vorig jaar al eens op bezoek bij het hoofdkwartier van Ferrari in Maranello en daar werd toen na een testritje op het circuit ook een bestelling geplaatst voor een grijze F12Berlinetta.

Of de wielrenner voorrang kreeg bij de productie is niet geweten, hij heeft toch 8 maanden moeten wachten op zijn heerlijke bolide met de V12 in het voorin! De basisprijs in België ligt op net geen €270.000 maar met enkele opties kan dat bedrag zonder problemen oplopen tot ver boven de €300.000, gelukkig krijg je wat terug van de Italianen. Zijn vorige wagens kregen overigens een Monegaskische nummerplaat (T127) omwille van fiscale redenen, maar voor de nieuwe Ferrari koos Tom Boonen toch voor een Belgische inschrijving.

De F12 Berlinetta is de krachtigste GT binnen het Ferrari gamma die ook op het circuit zijn slag kan slaan, met 740 pk geraakt de 1.535 kilogram wegende supercar in 3,1 seconden naar het eerste honderdtal. Een topsnelheid van 340 km/u zou haalbaar moeten zijn, al is dat af te raden in België. Of Tom Boonen dit jaar de Tour de France gaat rijden met het oog en de groene trui is nog niet geweten, maar het gemotoriseerd rijplezier is bij deze al gegarandeerd. Wil je het reilen en zeilen van ons Tommeke volgen en af en toe een glimp opvangen van de F12 Berlinetta, follow hem dan maar snel op Instagram!

Tom Boonen Ferrari F12 Berlinetta

Tom Boonen Ferrari F12 Berlinetta

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...