BMW M3 is volledig uitverkocht

BMW M3 E92
Elke BMW M3 van de laatste generatie (E92) heeft een eigenaar gevonden.

Hij mag dan voorlopig nog wel in de Belgische configurator staan op de officiële website, de BMW M3 van de laatste generatie is volledig uitverkocht. Dat meldde BMW M-hoofd Friedrich Nitschke in een interview met Car & Driver. De M3 Coupé en M3 Cabrio zullen nog ongeveer 6 maanden geproduceerd worden, maar alle exemplaren hebben reeds een eigenaar gevonden.

Een interessante uitspraak die tijdens het gesprek viel, was dat de toekomstige M-motoren nauw gerelateerd zullen zijn aan de reguliere BMW-krachtbronnen, maar sterk geoptimaliseerd zullen worden naar de noden van M-klanten. Leuker is het feit dat Nitschke een vierwielaandrijving voor de M3/M4 nagenoeg uitsluit, waarvoor hij drie redenen opgeeft:

1) gewichtstoename
2) verlies aan stuurprecisie
3) iedereen die een vierwielaangedreven high-performance M-wagen wil, moet maar een X5 M of X6 M bestellen.

Wanneer de man gevraagd werd naar de nieuwe driecilinder, klonk hij vrij optimistisch over een extra performante versie daarvan. Een driecilinder is volgens Nitschke een aantrekkelijke krachtbron en het moet mogelijk zijn tot 185 à 200 pk per liter uit zo’n blok te puren. Met een 1.5-liter cilinderinhoud zou een M driecilinder dus tot 310 pk kunnen uitpersen! En de sound? Wel, het idee is niet voor meteen dus de M-ingenieurs hebben nog wel even tijd om dat uit te klaren. (Via: Car & Driver)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...