Uittip: Top Gear Live

top gear live header
Het komische trio uit dat ene succesvolle programma van Engeland in een liveshow; ‘heaven of petrolheads’ of toch niet?

Goed geraden! Met dat trio bedoelen we uiteraard James May, Richard Hammond en die met een buikje die altijd maar “POWERRRR” roept – Jeremy Clarckson voor de vrienden. De komische drie gaan samen met ‘The Stig’ en hun stuntteam de wereld rond met een ware Top Gear Live show en beloven spektakel te brengen. Wij gingen een kijkje nemen in het sportpaleis, waar ze het beste van zichzelf zouden geven voor een Belgisch publiek.

De show begint veelbelovend. De intro is doordrenkt met Britse humor en al snel roept iedereen ‘yeah’, waarop Jeremy een donut doet met het podium waarop ze zitten. Het doel van hun performance is een soort van Olympische spelen met auto’s te houden en de spanning wordt meteen hoog gehouden dankzij de spectaculaire introductie van het stuntteam. Met verkrampte lachspieren ligt de lat na 30 minuten meteen hoog, wat spijtig genoeg nefast werkt voor de rest van de show. Het niveau werd zo hoog geworpen en niet echt meer bereikt. We krijgen nog een team drifters te zien, maar door de veel te luide muziek kunnen we het gebrul van die F430 of GT-R niet eens horen. Hetzelfde verhaal met een waanzinnig spectaculair duo Porsches die brandend rondjes draaien of een Mustang die wel elektrisch lijkt te bollen.

Na het curlen met auto’s, racen met scooters en bowlen met Hammond, zijn we nog steeds goedgeluimd en klaar voor het magische slot. Maar een echte climax komt er spijtig genoeg niet. De hele show wordt afgesloten met een 30-minuten lange voetbalmatch op motors. Het team van Top Gear tegen een allegaartje Belgen, die in de arena op en af tuffen om een grote bal tussen twee palen te hameren. Op zich geen niet-leuk spektakel, maar gezien hun reputatie en prijs van het toegangsticketje hadden we toch een ware apotheose verwacht. Wij dachten eerder aan vuurwerk, driftende supercars en een soundtrack van motorgebrul; niet?

top gear live porsche

Conclusie

Waar de eerste helft uitblonk in genialiteit, Britse humor en een typische Top Gear touch, bleven we een beetje op onze honger zitten naar het einde toe. Het trio bracht alles wat ze beloofden, maar lieten een vrij ‘gemaakte’ indruk achter. We hebben medelijden met degene die er net geen 100 euro voor neertelden, maar we ‘moesten’ Top Gear toch eens Live zien? Die kleine 90 minuten deden onze mondhoeken meermaals krullen, maar voor de echte petrolhead zijn er ongetwijfeld betere alternatieven. Hadden jullie een totaal andere ervaring, laat het ons dan zeker weten bij de reacties!

Willen jullie zelf eens zien hoe het er aan toeging? Kijk dan zeker eens naar onderstaand compilatiefilmpje.

Deel dit bericht:

6 reacties op "Uittip: Top Gear Live"

 1. mrnix 02-05-2013 om 16:11

  volledig gelijk! het was de prijs verre van waard. Persoonlijk vond ik ook dat de muziek het motor gebrul te vaak overstemde, en daarbij was het wat te kort.
   
  P.S. is iemand anders het ook opgevallen dat de 911’s (996) die in vuur en vlam gezet werden geen echte waren? of toch dat de motor er niet inzat vanachter 🙂 je kon gewoon door de wielkassen kijken 🙂
   

  • AVDP 02-05-2013 om 16:47

   toch van genoten hoop ik? 😉
   Heb het ook opgemerkt! How low can you go … fake 911’s..

   • mrnix 02-05-2013 om 19:17

    Ja dat wel 🙂 het was super om ze life te zien! maar dat waren zo wat mijn min puntjes 😉

    • AVDP 02-05-2013 om 19:28

     Blij dat te horen! Was een amusante avond, maar té duur voor de iets te korte show.. 

     • mrnix 02-05-2013 om 22:23

      100% mee accoord! 🙂

 2. claeys 03-05-2013 om 8:34

  Ik sluit me hier ook volledig bij aan.
  Ik kon eigenlijk niet goed uitleggen waarom ik teleurgesteld was in de show, want eigenlijk zit er best wel spectakel in. Maar zoals je in artikel schrijft begon de show te goed om heel plots en zwak te eindigen…Persoonlijk had ik wel wat meer supercars verwacht… Op bepaald moment begonnen ze over de lfa en 458, maar dan bleef het ook bij…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...