Land Rover blaast 65 kaarsjes uit

Land Rover LXV
Om haar 65ste verjaardag te vieren, introduceert Land Rover de Defender LXV special edition.

In 1948 introduceerde Land Rover reeds haar eerste terreinvoertuig, ontworpen voor de ruwste terreinen ter wereld. 65 jaar later spant het Britse merk nog steeds de kroon in het segment. En om die verjaardag te vieren, introduceert Land Rover een speciale editie van de Defender: de LXV.

De Defender LXV zal aangeboden worden in vijf gekende koetswerkvarianten en exclusieve kleuren meekrijgen: Santorini Black of Fuji White met Corris Grey accentjes op het dak, de grille en de koplampomhulsels. Standaard zal de Defender uitgerust worden met 16-inch Sawtooth lichtmetalen velgen.

Binnenin worden klanten verwend met lederen zetels, oranje contrasterende stiksels en een “LXV”-tag in de hoofdsteunen geborduurd. De brute kracht zal nog steeds komen van de 2.2-liter diesel met 122 pk en 360 Nm koppel. Goed voor een werkelijke bliksemsprint van 0-100 km/u in 14,7 seconden.

Verder kondigt Land Rover ook een speciaal evenement aan in Packington Estate, waar destijds de originele prototypes werden getest. Ongeveer 150 vintage Land Rovers mogen aanwezig zijn, vergezeld door het huidige gamma en een elektrisch Defender prototype.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...