Geen Rolls Royce SUV, wel een Drophead Wraith


Een Rolls Royce SUV is uitgesloten, maar er volgt wel ander lekkers.

CEO Torsten Muller-Otvos bevestigt dat er een cabrio-variant komt van hun splinternieuwe Rolls-Royce Wraith. Het design van de Wraith leunt sterk aan bij de Drophead Coupe, welke dan hoogstwaarschijnlijk ook de nieuwe variant wordt van de Wraith. Het zal echter nog enkele jaren duren vooraleer we de eerste Drophead Wraith van de band zullen zien rollen. Tevens waren er heel wat roddels dat Rolls-Royce over de brug ging komen met een SUV, maar die worden door CEO Torsten volledig van de kaart geveegd. “We have no plans to produce an SUV, definitely not! The next thing is drophead Wraith but bespoke orders are the priority.” Zoals hij zelf aanhaalt zijn de op maat gemaakte limousines van het dochterbedrijf van BMW hun grootste prioriteit, maar liefst zo’n 99% van de Phantom-kopers willen hun persoonlijke toets in de Rolls verwerken.

Rolls-Royce overweegt ook om een plug-in hybride te introduceren in hun modellen. Torsten maakt duidelijk dat Plug-in technologie zeker een weg is die ze willen bewandelen. Wat dan weer schokkend nieuws is, is dat Rolls-Royce erover nadenkt de Phantom uit het gamma te schrappen. Gelukkig is deze informatie eerder vaag en is het dus nog even gissen of dit daadwerkelijk zal gebeuren. Wij, als V12 liefhebbers, hopen alvast van niet. Maar het mag gezegd zijn, ondanks de barre tijden in autoland heeft Rolls-Royce absoluut geen last van de crisis en doen ze het uitstekend. Door de stijgende vraag, oa. dankzij de Wraith, zullen ze zo’n 4.700 juweeltjes per jaar produceren in plaats van 3.000. Leuk om te horen! (Via: AE)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...