De prijzen van de gloednieuwe Range Rover Sport zijn bekend!

Zoals we ondertussen al weten heeft de Range Rover een stevige vanafprijs van €91.000. Zijn kleinere broertje, de Range Rover Sport, is gelukkig minder stevig geprijsd. De vanafprijs bedraagt hier zo’n €61.450, zowaar 1/3 goedkoper als de Range Rover. Uiteraard zijn er verschillende versies beschikbaar op de nieuwe Sport en kunnen de prijzen al eens schommelen. Laten we beginnen met de instapper, namelijk de SE versie. De SE versie heeft standaard al aardig wat aan boord. In ruil voor je geliefde centen krijg je mooie lederen bekleding, automatische lichten en ruitenwissers, een DAB (Digital Audio Broadcasting) radio, een elektrisch bedienbare achterklep, climate control, verwarmde voorzetels, luchtvering en als kers op de taart Land Rover zijn befaamde Terrain Response System.

Als je dat tikkeltje meer aan je nieuwe Range Rover Sport wil besteden, dan heb je ook de HSE. Deze start bij een prijs van €71.300. Voor die €10.000 meer krijg je natuurlijk wel wat extra’s zoals 20-inch lichtmetalen velgen, geperforeerde lederen zetels (staat toch wat mooier dan de standaard lederen bekleding) en verwarmde zetels achteraan, zodat nu ook je kinderen/ander vrouwelijk gezelschap geen koude billen meer hebben. Bovenop dit alles krijg je ook nog eens een verwarmde voorruit en een achteruitrijcamera. O ja, mistlichten zijn ook standaard op de HSE.

Voor diegenen die nog meer geld over hebben voor hun nieuwe speeltje bestaat er ook de HSE Dynamic. Deze staat te blinken op je oprit vanaf €77.300 en komt met stalen afgewerkte pedalen, een blinkend zwarte grille en luchtroosters, 21-inch lichtmetalen velgen en verlichte opstapjes. De SE en HSE komen met een single-speed transmissie terwijl de HSE Dynamic een low-range transfer box meekrijgt. Lekker handig als je hem eens mee uit neemt in de bossen. De HSE Dynamic krijgt standaard ook de Torque Vectoring met zich mee, deze regelt automatisch de remmen om de controle over de auto te verbeteren indien je hem bruusk de hoek om gooit.

Mooi zo, je hebt de nieuwe Range Rover Sport HSE, een fantastische wagen met de allernieuwste snufjes en je bent er best fier op. Maar natuurlijk heb je dan altijd één of andere snoodaard die je overtreft. Vandaar heeft Land Rover de Range Rover Sport Autobiography Dynamic ontwikkeld. Deze top of the bill Range Rover Sport heeft een prijskaartje van  €89.200. De koning van zijn gamma voegt het High Beam Assist package toe samen met interieurverlichting die van kleur verandert als je stemming omslaat, best wel leuk bij mood swings! Hier stopt het uiteraard niet, je krijgt ook een surround sound stereo, cruise control en een veiligheidspakket erbij.

De nieuwe Range Rover Sport is verkrijgbaar met 3 verschillende motorisaties: de TDV6, met 254pk – de SDV6, met 288pk en de dikke 5-liter benzine V8 supercharged met maar liefst 503 pk (Yes Please!). Later zal ook de TDV8 beschikbaar zijn samen met een elektrische dieselvariant en de Range Rover Sport met een 4 cilinder benzinemotor. Looking forward! (Via: AE)