Werkt Alfa Romeo aan de Alfa Romeo 6C?

Alfa Romeo 6C
Nu Maserati de Ghibli in het gamma zal krijgen, gaan er geruchten de ronde dat zustermerk Alfa Romeo een 6C zou bouwen op basis van de Ghibli.

De Alfa Romeo 6C zou iets groter worden dan de Alfa Romeo 4C – logisch – en dezelfde motor krijgen als de Ghibli. Een 3.0-liter grote V6 die door Maserati en Ferrari ontwikkeld werd en goed is voor vermogens tussen 320 pk en 405 pk. Het onderstel van de Ghibli zou in de Alfa Romeo 6C iets harder afgeveerd worden, zodat hij iets sportiever voor de dag zou komen.

Bij Car and Driver hebben ze direct ook een impressie laten maken over hoe de nieuwe wagen eruit zou kunnen zien. Al zijn officiële foto’s natuurlijk nog ver zoek, aangezien het in dit artikel vooral over speculaties gaat. Volgens dezelfde bron zou de Fiat Group zo’n 40.000 stuks per jaar willen verkopen, als dat lukt zal het straatbeeld er alleszins op verbeteren, zoveel is zeker. En wij zijn alvast benieuwd. Maar laten we eerst uitkijken naar de Alfa Romeo 4C.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...