Fiat werkt aan V8 turbodiesel

Fiat Group Maserati V8 diesel turbo
Benzinemotoren hebben wereldwijd succes, maar als je het wilt maken in Europa moet je ook een krachtige zelfontbrander hebben..

Met de aankondiging van een V6 diesel voor de nieuwe Maserati Ghibli werd er al een magische lijn overschreden, toch wil de Fiat Group verder gaan met krachtige diesels. De geruchtenmolen meldt dat de ingenieurs bezig zijn met de ontwikkeling van een 4-liter V8 dieselmotor met een turbo en directe injectie. Met de bestaande MutltiJet technologie moet het mogelijk zijn om een performant dieselblok te bouwen met aanvaardbare verbruikscijfers.

We rekenen op een normverbruik van 9 liter, terwijl 360 pk en 600 Nm ook haalbaar moeten zijn qua prestaties. Alle merken binnen de Fiat Group zouden kunnen gebruik maken van deze dieseltopper, maar verwacht wordt dat voornamelijk Maserati er gebruik zal van maken. Ferrari zweert bij benzine en Fiat heeft zijn eigen TwinAir, maar misschien dat Alfa Romeo ook in de toekomst zal opteren voor deze diesel. We verwachten de nieuwe motorisatie bij de facelift van de nieuwe Quattroporte, ergens in 2016 dus.

Fiat Group Maserati V8 diesel turbo

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...