Preview: Ford Fiesta eWheelDrive

header ford fiesta eWheelDrive
Brengen Ford en Schaeffler ons een beeld van de toekomst met hun eWheelDrive?

Het tweetal ging samen aan de slag om de wel heel revolutionaire Fiesta eWheelDrive Concept te ontwikkelen. Dat prototype krijgt in plaats van een centrale -al dan niet elektrische- motor, twee elektrische in-wheel motoren, inclusief remmen en koelsysteem. De plaats die normaal gezien door motor of versnellingsbak wordt ingenomen, komt daardoor vrij en kan anders ingevuld worden.

Gedetailleerde prestatiecijfers zijn nog niet bekend, maar de motoren zouden samen zo’n 110 pk produceren. Geen overmaat aan paarden dus, maar wel een koppel van jewelste met 700 Nm, dat ten alle tijden beschikbaar is. Rekenen we daarbij nog eens een uitstoot van 0 gram CO2 per kilometer en de mogelijkheid om zijwaarts in te parkeren en je krijgt gegarandeerd een winners-car. Is jullie interesse geprikkeld, kijk dan zeker nog eens naar het filmpje in ware vliegtuigstijl. Fasten your seatbelts!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...