Officieel: Renault Twizy Sport F1 concept

Header F1 twizy
Een Twizy à la Formule 1? Hell yeah!

Renault toont zich van hun gekste kant met deze ‘KERS’-verse Twizy Sport F1 Concept. Renaultsport en het overeenkomstig F1-team sloegen de handen in elkaar om wat technologie uit de Formule 1 in een Twizy te duwen. Het concept krijgt aldus een KERS-systeem dat op de achterbank komt en de tweezitter in monocoque omvormt. Ook stijlgewijs werd er heerlijk overdreven. Wat dacht je van een gigantische voorvleugel, achterspoiler, diffuser, zijschorten en zelfs een stoplicht in F1-style? De typische geel-zwarte kleur wordt binnenin trouwens mooi bijgestaan door een sportief stuurtje met een heuse ‘boost’ knop.

Deze ‘boost’ komt natuurlijkerwijs van het KERS, dat met graagte 79 pk toevoegt aan de standaard 17 pony’s, terwijl de Twizy toch 91 kg aandikt. De KERS-energie wordt opgevangen dankzij de regenererende remmen en de ‘boost’ werd danig aangepast dat het ook constant energie zuigt uit de normale elektrische motor. De ‘racer’ bereikt hierdoor een topsnelheid van 110 km/u bij 10.000 toeren per minuut, dankzij het grotere power-to-weight ratio; 1pk/5,8kg ten opzichte van 1pk/25kg. Gekker dan dit wordt het waarschijnlijk niet!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...