GM investeert 230 miljoen euro in Russelsheim

Opel Russelsheim
Met een nieuwe grote investering stelt GM de toekomst van Opel Rüsselsheim veilig.

Na een bezoek aan de faciliteiten van Opel te Rüsselsheim heeft de Raad van Bestuur van GM beslist om 230 miljoen euro te investeren in nieuwe testinstallaties voor het Europees ontwikkelingscentrum. Ook de testterreinen in Dudenhofen krijgen een kapitaalinjectie. De investering kadert in een ruimere belofte van GM aan Opel om 4 miljard euro te investeren in toekomstige producten tussen 2013 en 2016.

In Rüsselsheim worden momenteel motoren en versnellingsbakken geproduceerd voor Europa en de rest van de wereld. Dankzij de investering is de toekomst van de vestiging veilig voor de komende jaren en moet Opel in staat zijn de steeds hogere emissienormen na te leven. Er zal ook geld zijn voor een nieuw tankstation, een audiolab en een gebouw voor veiligheidsanalyses.

Een deel van de investering gaat naar de testterreinen van Dudenhofen, voor een ‘natte zone’, een nieuwe werkplaats en dynamometers om voertuigen met zeer lage uitstoot te testen. Tot slot bereikten de raad van bestuur en de ondernemingsraad eerder deze week al een overeenkomst over flexibele arbeidsvoorwaarden, waarmee de competitiviteit van de vestiging in de nabije toekomst gewaarborgd blijft.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...