Gelekt: Fiat 500 XL

Gelekt Fiat 500 XL
Dat Fiat bezig is met een grote zevenzitter variant van de 500 was al duidelijk, maar nu hebben we stiekem duidelijke foto’s!

De Fiat 500 is een onverhoopt succesverhaal voor de Italianen, elke vrouw – en hier en daar een man – wil zo’n schattige stadswagen én zo geschiedde; torenhoge verkoopcijfers. Voor de zonnekloppers werd er nog een 500C uit de hoed getoverd en de sportievelingen moesten het doen met Abarth varianten, maar daarnaast bleef het bijzonder stil qua andere koetswerkvarianten.

Vorig jaar werd er dan toch een Fiat 500L gelanceerd die een volwaardige vijfzitter bracht. De vrouwen die eerst zwoegden voor een reguliere Cinquecento hadden in tussentijd al kinderen en dus nood aan meer bagageruimte en een gemakkelijkere instap. Ook hiervan werden er enkele speciale versies uitgebracht, maar de 500L speelt minder op het design en meer op het praktische. Fiat ziet dan weer wel dat Crossovers het goed doen bij de concurrentie, en zou daarom ook met een compacte SUV – Fiat 500X – op de markt komen. Veel andere varianten verwachten we dus niet, maar je weet nooit wat de toekomst brengt.

Wat we wel weten is dat er nog een grotere 500 in de pijplijn zit, en aan onderstaande foto’s die op het internet rondzweven te zien is de wagen zo goed als klaar. De Fiat 500XL zal plaats bieden aan 7 inzittenden en is stilzwijgend de opvolger voor de Multipla, al zal niet iedereen enthousiast zijn met die vergelijking. In vergelijking met een gewone 500L zou enkel het koetswerk groeien naar achteren, zowel qua design, interieur en motorisaties mogen we hetzelfde verwachten. Hebben we hier de primeur van Fiat voor het Autosalon van Frankfurt?

Lees hier onze rijtest met de Fiat 500L

Gelekt Fiat 500 XL

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...