Mercedes S-Klasse is klaar voor de onthulling

2014 Mercedes S-Klasse
Mercedes doet geen moeite meer om de nieuwe S-Klasse te camoufleren..

Woensdag 15 mei is dé hoogdag voor menig Mercedes liefhebber. De gloednieuwe S-Klasse wordt dan onthuld en we verwachten dat Mercedes kosten noch moeite zal besparen voor de onthulling van hun vlaggenschip. Zoals steeds is de S-Klasse de grondlegger binnen het merk voor alle technologische innovatie, daarom dat zelfs de gemiddelde C-klasse leaserijder enthousiast mag wezen op 15 mei!

Onderstaande spyshots zijn genomen in de buurt van Mercedes’ productiefaciliteit in Sindelfingen en deze foto’s onthullen reeds vrij veel. Mercedes doet duidelijk niet veel moeite meer om het spannend te houden, enkel wat hoekjes en badges werden afgeplakt. Na meer dan 2,7 miljoen verkochte S-Klasse’s in de voorbije 40 productiejaren weet Mercedes wat van hun verwacht wordt: hoogstaande kwaliteit en comfort leveren. En nu Maybach ingeslapen is kan Mercedes de lat nogmaals hoger leggen, de BMW 7-Reeks en Audi A8 houden hun hart al vast.

Via de laatste foto’s zien we een zachtere lijn dan bij zijn voorganger, designmatig volgt de S-Klasse uiteraard de weg die Mercedes insloeg met de vernieuwde E-Klasse. Een licht sportieve bumper – zowel vooraan en achteraan – en heel wat LED verlichting kunnen we ook waarnemen. Voor de volledige waslijst “mooie woorden” gewijd aan het design, de technologische progressie en de innovativiteit moeten we nog even wachten tot midden mei.

Motorisch zouden we heel wat oude bekenden terugzien, zowel een viercilinder als die overheerlijke V8 en V12 modellen. Een (plug in) hybride variant mogen we ook verwachten, maar als petrolhead kijk je toch gewoon reikhalzend uit naar de S63 en S65 AMG die het topje van het gamma vertegenwoordigen. Met de nieuwe S-Klasse zou ook de CL-Klasse verdwijnen en herrijzen als S-Klasse Coupé, maar eerst zien en dan geloven. Onder dezelfde noemer zouden er ook nog een verlengde, een gepanserde, een dakloze en een Maybach variant op de planning staan. Maar dat is allemaal toekomstmuziek, nu gewoon aftellen tot 15 mei! (Via WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...