Komt er een Range Rover Sport RS?

Spyshots: Range Rover Sport RS
Een stevig ingepakte Range Rover Sport in de nabijheid van een testcircuit, wat moeten we daaruit afleiden?

Na de vernieuwde Range Rover was het uitkijken naar het Autosalon van New York voor de populaire Range Rover Sport variant. Dankzij een lek bij een leverancier kregen we de volledige beelden iets vroeger te zien dan vooraf gepland, maar onderstaande beelden geven ons opnieuw vraagtekens. Een stevige laag camouflage, een afgeplakt interieur, een nummerplaat van Land Rover zelf en sinistere zwarte velgen.

Zelfs na de publieke lancering is het niet vreemd om nog testwagens stevig ingepakt te zien in de bergen, sneeuwvlaktes of woestijnen, de constructeurs willen er namelijk 100% zeker van zijn dat alle systemen volledig op punt staan. Maar deze spyshots tonen toch meer dan een gewone Range Rover Sport. Zo hebben we een vernieuwde grille vooraan met extra grote verluchtingsgaten en grotere remmen. Zou het kunnen dat we binnenkort een extra krachtige Sport RS variant mogen verwachten?

An sich niet zo een gek idee, bij de concurrentie vinden we ze ook terug in alle geuren en kleuren. Land Rover wil in dat segment ook een graantje meepikken, en heeft bij dochterbedrijf Jaguar een team ingenieurs zitten die perfect weten wat er bij een R(S) model verwacht wordt. Motorisch durven we dan ook op die V8 krachtbron uit de Jaguar rekken rekenen, goed voor ongeveer 550 pk en 600 Nm koppel. Daarmee zou een sprinttijd vanuit stilstand voorbij zijn in 5 seconden, prijsmatig moeten we toch op een stevige €120.000 rekenen. Wordt ongetwijfeld vervolgd, hopelijk sneller dan verwacht! (Via WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...