Video: Audi R8 V10 Plus knalt over de Nurburgring

Audi R8 V10 Plus knalt over de Nürburgring
Altijd al eens willen meerijden met een Audi R8 V10 Plus over de Nürburgring? Dit is je kans!

We krijgen van Sport Auto de onboard beelden van een snelle ronde over het 22,8 km lange Nordschleife parcours. Maar liefst 89 linkse en 84 rechtse bochten neemt de Audi aan een stevige snelheid, het valt ook op dat er geen ander verkeer op de baan is waardoor er sowieso goed door kan worden gereden. Echt “officieel” kunnen we de ringtijd niet nemen, maar met 7 minuten en 45 seconden op de klok komt hij toch aardig in de buurt van de grote jongens. Zo is de R8 V10 Plus sneller dan een Ferrari 599 GTB maar toch enkele seconden trager dan een brute Chevrolet Camaro ZL1.

De R8 V10 is sowieso al het pareltje binnen het R8 gamma, met het Plus toevoegsel krijgen we nog enkele pk’s extra erbij terwijl het gewicht wat werd bijgeschaafd. Maar liefst 550 pk en 540 Nm krijgen we ter beschikking, waarmee je binnen de 3,5 seconden al aan 100 km/u kan geraken. De topsnelheid van 317 km/u is altijd leuk om mee uit te pakken aan de toog, maar de onderstaande beelden laten zien dat de R8 V10 zich best kan laten gaan op het circuit. Voor €175.500 heb je heel veel keuze in sportwagenland, maar de echte Audi fanboy wil uiteraard de laatste R8 topmotorisatie. Aan de opvolger zou achter de schermen hard gewerkt worden, met een onthulling ergens tegen het einde van 2013!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...