Officieel: Volkswagen iBeetle

ibeetle header
Volkswagen en Apple sloegen de handen in elkaar en brengen ons de eerste VW met ‘docking station’ en een speciale applicatie voor de iPhone.

Jawel hoor. Androïd-gebruikers zijn hier volledig buiten spel gezet, want met een extra “i” voor “Beetle”, gaat Volkswagen grenzen verleggen. Misschien had je iets meer verwacht van Apple dan een geïntegreerd verbindingspunt en bijhorende applicatie, maar lees gewoon verder en dan wordt alles meteen duidelijk.

Langs de binnen- en buitenzijde verandert de iBeetle hoegenaamd niet, behalve dan hier en daar een andere badge, zeven exclusieve kleuren en uiteraard ook het nieuwe docking station. Prijzen zullen vergelijkbaar zijn met de huidige generatie Beetle plus iPhone (€689,99), waardoor HTC, Samsung en consorten meteen buiten spel staan.

Waarschijnlijk moet je wel nog een speciale Beetle-Applicatie gaan installeren voor 0,98 cent enkele euro’s, want dan pas kan je aan de slag. Je krijgt er wel massaal veel voor terug, want zo zitten er bijzonder veel toepassingen in de app vervat. ‘Spotify’, ‘Photo’ of ‘Postcard’ spreken voor zich, maar de andere gadgets vergen iets meer uitleg.

Zo krijg je ook een ‘expert’, die je on-board instrumenten laat zien zoals een G-meter, vloeistoftemperaturen, chronometer en kompas. Daarnaast krijg je de ‘Trainer’, waarmee je afstanden, verbruik, tijden en verschillende routes kan vergelijken. Tot slot zijn er nog ‘Reader’, die je berichten en Facebook luidop leest, en ‘Milestone’, die de gebruiker beloont voor bepaalde opdrachten. Een hoop interessante technologie, maar je moet wel een iPhone hebben…

ibeetle zijdelings

ibeetle interieur

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...