Officieel: Mercedes-Benz E-Klasse L

Mercedes E-Klasse L
Mercedes stelt in Shanghai de E-Klasse voor met verlengde wielbasis.

Gezien de gemiddelde Chinees een stuk kleiner is dan de gemiddelde Europeaan, lijkt een onthulling van de Mercedes E-Klasse met lange wielbasis in Shanghai nogal contradictorisch. Maar goed, in het Oosten zitten de centen! De E-L is 11 centimeter langer dan de traditionele limousine en brengt dus een hoop meer beenruimte. De kofferruimte is met 540 liter trouwens de grootste in het segment.

Voor het eerst in de geschiedenis is de E-Klasse met lange wielbasis bovendien beschikbaar met twee verschillende fronts: een klassieke grille voor de Sedan of een sportievere, dynamische variant bij de Sports Sedan. De wagen is verder niet enkel bestemd voor de Chinese markt, hij zal er ook gebouwd worden. Onder de motorkap komen een 1.8-liter turbo met 204 pk (E260L), dezelfde motor met 245 pk (E300L) of  een 333 pk-sterke V6 (E400L). Een E400L Hybride is ook in aantocht.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...