Officieel: Honda Crider concept

honda crider header
Honda heeft deze week hun Crider concept onthuld in Shangai.

Wie Honda en concept zegt, denkt waarschijnlijk aan de zoveelste NSX, maar deze keer niet! Als samentrekking van “Criteria” en “Dreams” brengen de Japanners de Crider Concept, die zich zal positioneren tussen de huidige Civic en Accord. Hij zou tegen mei of juni al te koop zijn in productievariant en moet concurrentie bieden tegen de Citroën C4L en Volkswagen Sagitar. Onder de motorkap komt normaal gezien een 1.8-liter diesel, gekoppeld aan een vijfbak, maar ook een 2.0-liter wordt voorlopig niet uitgesloten.

Stijlgewijs krijgen we iets – hoe zeg je dat nu ook weer? – ‘anders’. Een gigantisch opgeblazen neus geeft ons reusachtige koplampen en grille, terwijl we ook achteraan dezelfde bombastische formule krijgen. De wielen lijken wel ‘kleinduimers’, maar dat is dan ook weer typisch Chinees. We zien bijzonder veel invloeden van allerlei merken, maar ook een uitgesproken Honda-touch. Nu nog een hybride-variant…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...