Officieel: Mercedes GLA Concept

Mercedes GLA Concept
Mercedes-Benz heeft een hele batch foto’s gedeeld van de GLA Concept, klaar voor het Autosalon van Shanghai.

In september komt Mercedes-Benz eindelijk met een concurrent voor de BMW X1 en de Audi Q3, nu al tonen de Duitsers in Shanghai een voorproefje onder de vorm van de GLA Concept. Op de foto’s zien we een powerdome, een sportieve grille, opmerkelijke dakrails met geïntegreerde spots en een diffuser achteraan. Andere designelementen zijn de frameloze deuren en volledig weggezonken portierhendels. Tot slot zijn ook de laser koplampen uiterst innovatief.

Onder de motorkap van de GLA komt zonder twijfel een krachtige viercilinder turbo met 2.0-liter slaginhoud die een vermogen levert van 211 pk. Een 7G-DCT transmissie met dubbele koppeling transfereert het motorkoppel naar de vier wielen via het 4MATIC-systeem.

In het interieur vinden we een combinatie van leder en gegalvaniseerd aluminium. De GLA Concept biedt plaats aan vier personen. Het instrumentenpaneel van de GLA heeft een multi-layer layout en het COMAND Online systeem wordt bediend met Plexiglas controleknoppen. De sfeerverlichting in de laadruimte wordt verzorgd met glasvezel en de achterste zetels klappen via een innovatief systeem razendsnel neer om een volledige cargo-ruimte te creëren. Wij zijn benieuwd welke snufjes de rit naar Frankfurt overleven!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...