Gespot: Mercedes CLA

Mercedes CLA Klasse CLA250 AMG
Mercedes wekt met de CLA een nieuwe niche tot leven op een prachtige manier..

Vroeger, toen diesel nog goedkoop was en het rijk der crossovers en consorten nog niet uitgevonden was, stond Mercedes garant voor klasse en comfort. Het was dan ook dé wagen voor de iets ouderen onder ons. Jongelingen bleven ver weg van Das Haus tot ze op een latere leeftijd toch zwichten. Met zo’n ingesteldheid kan je geen Duitse #1 worden dus werd er kosten nog moeite gespaard in de ontwikkeling van enkele nieuwe modellen met de focus op een jonger doelpubliek.

In 2012 zag de vernieuwde Mercedes A-Klasse het levenslicht en werd direct positief onthaald. Het design van het voorgaande model werd volledig achterwege gelaten en we kregen een blitse verschijning. Die moeite van Mercedes resulteerde in een massale vraag, meer en meer nieuwe A-Klasse’s verschijnen op de wegen. De BMW 1-Reeks en Audi A3 kregen er een te duchten concurrent bij, zeker toen het menens werd met de sportieve A45 AMG variant.

De CLA borduurt verder op dat verhaal en leent ook wat mosterd bij de beeldschone Mercedes CLS. Een compacte vierdeurscoupé met knappe lijnen en een aantrekkelijke badge voorop, het kan niet anders dan een succesverhaal worden. Met 4 benzinevarianten en 2 diesels die goed zijn voor een vermogen van 120 tot 208 pk, de komende CLA45 AMG versie krijgt er zelfs 355! Daarnaast heeft de vorm van de CLA ook nog een extra functie naast het visuele, de luchtweerstand is het allerlaagste van alle huidige Mercedessen. Binnenin herkennen we het interieur uit de A-Klasse, al heeft de achterbank uiteraard net iets meer ruimte.

De productie van deze nieuwkomer is weggelegd voor de Mercedes fabriek in Budapest, Hongarije. De Belgische prijzen beginnen bij €27.951 voor de CLA180, de CLA250 in AMG trim is dan weer de duurste van de hoop en kost je €39.204. De A-Klasse familie telt nu dus al 2 broers, in de toekomst zou er nog ruimte zijn voor compacte modellen. Tegen de zomer moet de Mercedes CLA-Klasse te verkrijgen zijn bij de dealer, alweer een positief vooruitzicht voor het grijze imago van onze (snel)wegen.

Mercedes CLA Klasse CLA250 AMG

Mercedes CLA Klasse CLA250 AMG

Zelf ook iets gespot? Uploaden maar

Deel dit bericht:

5 reacties op "Gespot: Mercedes CLA"

 1. kristofl 18-04-2013 om 19:43

  In de buurt van Merelbeke rijdt er ook eentje rond, met garage nummerplaat. Ook in het zilver. Maar wel minder sportieve bumpers denk ik. 

  • BNNY 19-04-2013 om 10:32

   Per toeval gisteren nog een exemplaar gezien op de E40, deze keer wel een rode CLA200.. Blijft een beeldige verschijning!

 2. kristofl 19-04-2013 om 20:22

  En nog eentje vandaag in Gent, ook zilver. Gewoon nummerplaat. Basisprijs valt ook best wel mee hoor! Niet eens zo veel duurder dan de gewone A-klasse en toch meer ‘klasse’ en grotere koffer. 

 3. TDB 19-04-2013 om 20:44

  Toch wel lekker! Enkel die wielkasten lijken uit deze hoek (langs achteren) nogal weinig gevuld!

 4. WB 19-04-2013 om 22:48

  Toch liever de Boxster die ernaast staat…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...