Officieel: Lamborghini Aventador 50 Anniversario

Lamborghini Aventador LP720-4 50 Anniversario
Een speciale versie voor het halve eeuwfeest van Lamborghini, dat moet waarschijnlijk de leukste verjaardag ooit zijn.. Gelukkige verjaardag!

Lamborghini blaast dit jaar 50 kaarsjes uit en viert dat op gepaste manier. We denken uiteraard aan de brutale Venenomaar met slechts 3 exemplaren en eentje voor in het museum heeft dat model meer weg van een privé feestje. Daarom zullen er bij de Italianen uit Sant’Agata toch ook speciale verjaardagsmodellen van de Aventador productielijn rollen. En omdat een LP700-4 in sommige gebieden toch wat te mainstream begint te worden, zag de Aventador LP720-450 Anniversario het levenslicht.

Je moet geen professor in de kernfysica zijn om te beseffen dat deze knalgele – Giallo Tenerife zoals in de orderboeken – Aventador 720 pk mag loslaten op de vier wielen. Dat is 20 pk meer dan een normaal model, maar ook de aerodynamica werd nog even extra onder de loep genomen wat resulteert in 50% meer luchtweerstandsefficiëntie. Daarnaast krijg je ook mooie delen van je sportwagen in koolstofvezel en her en der zelfs een verjaardagslogo. Ongetwijfeld handig om mee uit te pakken aan de toog, maar het reguliere V12 cijfermateriaal van de Aventador blijft nog steeds weerzinwekkend. Een sprint naar 100 km/u is voorbij in 2,9 seconden, nabij 350 km/u stopt de Stier met accelereren.

Geïnteresseerden in deze LP720-4 met eveneens knalgeel interieur reppen zich best vlug naar Lamborghini Brussels, de nationale trots als het gaat om officiële Lamborghini‘s. Als je vlug bent kan je misschien nog deel uitmaken van de verjaardagsfestiviteiten in Italië, mocht je toch naast de 100 exemplaren grijpen kan je misschien opteren voor de (wachtlijst van de) Aventador Roadster. Een Lamborghini LP700-4 kost minstens €326.000, de richtprijs van de LP720-4 50 Anniversario is niet geweten..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...