Preview: Nissan Qasqhai 2014

Nissan Hi-Cross Concept
Nieuwe details ontspruiten rond de lancering van de nieuwe Nissan Qashqai.

De Nissan Qashqai gaat ondertussen reeds een tijdje mee. En het mag gezegd worden: de Japanners hebben het segment met deze kleine crossover volledig van de grond gekregen. Maar nu wordt het toch stilaan tijd voor een update en ook vice president Andy Palmer van Nissan geeft dat toe. De nieuwe Qasqhai zal volgens hem een uiterst innovatief design meekrijgen en iets naar boven klimmen op de premium-ladder.

Volgens sommigen zal de nieuwe Qasqhai sterke gelijkenissen vertonen met de Hi-Cross Concept die debuteerde op het Autosalon van Genève in 2012. Een plug-in hybride staat min of meer vast, maar zal niet voor 2015 gelanceerd worden. Traditionele motorisaties als een 1.6-liter diesel en een 1.2-liter turbo benzinemotor zullen natuurlijk wel van de partij zijn vanaf de start. Zowel voorwiel- als vierwielaandrijving zal worden aangeboden. Bronnen mikken op een productiestart in 2014. (Via: AE)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...