Gespot: Zagato pareltjes in Monaco

Gespot Monaco - ASTON MARTIN V12 ZAGATO
Gespot in Monaco, €393.000 in de vorm van een Aston Martin V12 Zagato..

Een gigantisch bedrag voor een speciale coachbuild versie van de V12 Vantage, gelukkig krijg je er nog wat voor in de plaats. Ten eerste behoor je tot de beperkte V12 Zagato familie met slechts 150 101 familieleden, ten tweede krijg je 517 pk waardoor je binnen de 4,2 seconden alreeds 100 km/u aantikt. Als derde voordeel krijg je overal aandacht, waardoor je zelfs in Monaco zonder problemen de beste parkeerplaats – uiteraard mooi in het zicht – krijgt.

Uiteraard enkel voordelen als je een ware petrolhead bent, want voor dat bedrag kan je gemakkelijk 2 gewone V12 Vantage’s kopen inclusief stevige tankkaart. Maar dan mis je wel de typische Zagato stylingelementen zoals de speciale grille vooraan, het bubbeldak en de opzichte spoiler achteraan. Ook binnenin werden er kosten noch moeite gespaard om iets écht uniek te brengen, denk maar aan een handgestikt interieur, de fijnste ledersoorten en een passende stichting. Maar liefst 2.000 manuren investeert Zagato in de ombouw van de Aston Martin, en viert daarmee overigens de 50ste verjaardag van de samenwerking tussen het fameuze Britse merk en de Italianen van Zagato.

In Monaco komen alle mooie dingen in tweevoud, het is dan ook niet te verwonderen dat er ook een DB7 Zagato te vinden is in het piepkleine Prinsendom. Deze speciale serie zag het levenszicht in 2002 ten ere van het Autosalon van Parijs. Slechts 99 exemplaren – plus eentje voor in het Aston Martin museum – werden er geproduceerd, wederom met een 6.0-liter V12 voorin die goed was voor 426 pk. Ofwel zie je zo’n aankoop als investering en stockeer je de wagen voor enkele jaren op een stofvrije garage, ofwel gebruik je hem als daily driver.. Only in Monaco!

Spotterseer gaat naar bteun voor deze Zagoto overloadspot.

Gespot Monaco - ASTON MARTIN V12 ZAGATO

Gespot Monaco - ASTON MARTIN V12 ZAGATO

Zelf ook iets gespot? Uploaden maar

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...