Aston Martin gaat voor racer op waterstof

aston martin hydrogen
Aston Martin heeft hun race paradewagen voor de 24 uren van de Nürburgring onthuld.

Geen brullend monster deze keer, want de Britten denken ook aan het milieu en ze gaan voor een hybride op waterstof. De bolide is gebaseerd op de huidige Rapide S, krijgt de twin-turbo 6.0-liter V12 ingelepeld en kan aangedreven worden door benzine, pure waterstof of een combinatie van de twee. De waterstof wordt opgeslagen in vier tanks van carbon, die elk 3,5 kg liquide dragen bij 350 bar druk.

De milieuvriendelijke racer zal de eerste waterstof-aangedreven wagen zijn die meedoet aan een internationaal evenement en tevens ook de eerste om een uitstootloos rondje te draaien op de 24 uur van Nürburg, want dat is ook de doelstelling (25 km). Over pk’s of koppelmomenten is nog niets geweten, maar Aston Martin kennende zullen ze wel geen lauw bier leveren en zal er niet ingeboet worden op prestaties.

Aston Martin Rapide S hydrogen

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...