Officieel: Citroen DS Wild Rubis Concept

Citroen DS Wild Rubis Concept
Citroën onthult de DS Wild Rubis Concept voor de officiële voorstelling in Shanghai later deze maand.

Op het Autosalon van Shanghai later deze maand zal Citroën de DS Wild Rubis Concept voorstellen, een luxueuze SUV van 4,70 meter lang, 1,95 meter breed en slechts 1,59 meter hoog. De Wild Rubis staat op een aangepast DS5-platform en heeft een wielbasis van 2,9 meter, terwijl de wielkasten zelf gevuld worden met 21-inch lichtmetaal.

Niet enkel de velgen springen in het oog, ook de rest van het concept blijft wel op het netvlies kleven. China zal de wagen eerst als productieversie krijgen later dit jaar, maar ook in Europa zal Citroën vermoedelijk een variant ervan lanceren. Hier zou de DS Wild Rubis volgens geruchten uiteindelijk de DSX7 Hybrid-4 genoemd worden.

En de naam doet het al vermoeden, onderhuids is deze SUV een hybride. Er zijn nog geen definitieve details, maar een 1.6-liter viercilinder die in combinatie met een elektromotor 240 pk levert, lijkt plausibel. De verbrandingsmotor levert daarbij koppel op de voorwielen, terwijl de elektromotor de achteras aandrijft. Meer details zullen beschikbaar zijn bij de voorstelling op 21 april.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...