LED-technologie is goed voor het milieu

led-a6
LED-lampjes zijn officieel herkend als ecologische vooruitgang door de EU.

Neen dit is geen grap. LED-koplampen zouden immers veel minder energie vergen van de wagen en dus ook zorgen voor een lager verbruik. De normale halogeenlampen bijvoorbeeld zouden ongeveer 135 Watt nodig hebben in hun laagste stand, terwijl er bij LED-lampen slechts 80 Watt nodig zou zijn. De EU ging aan het testen met een Audi A6 en de onderzoekers besloten dat de LED-technologie tot 1 gram CO2 bespaart per kilometer. Enige waar ze blijkbaar geen rekening mee houden is dat die LED’s nu ook overdag blijven branden. Dan toch maar beter die airco uitzetten in het voordeel van die kerstboomverlichting?

Audi A6 L e-tron concept/Standaufnahme

Deel dit bericht:

1 reactie op "LED-technologie is goed voor het milieu"

  1. claeys 11-04-2013 om 21:24

    heerlijke, maar terechte slotzin 🙂

Reageer

Reactie aan het plaatsen...