Red Bull lijft een vrouwtje in

Red Bull Beitske Visser
Red Bull voegt een vrouwelijk talent toe aan haar fameuze Junior Team.

Of vrouwen beter autorijden dan mannen? Volgens verzekeraars wel, wij wagen ons niet aan de discussie. Maar dat de Nederlandse Beitske Visser een serieus stukje kan rijden, dat staat buiten kijf. Ook Red Bull heeft het talent van de 18-jarige jongevrouw opgemerkt en zal Beitske sponsoren voor een jaartje in de Duitse ADAC Formel Masters.

Beitske Visser is de eerste vrouw die mag toetreden tot het Junior Team van Red Bull, dat geleid wordt door Dr. Helmut Marko. Diezelfde man vindt van Nascar-fenomeen Danica Patrick dat ze toch iets tekort komt, al zal dat volgens ons niet fysisch bedoeld zijn. Bovendien voegt de heer Marko toe dat de aanstelling van Beitske niets te maken heeft met quota, maar louter met haar prestaties. Het Red Bull Junior Team was in het verleden al de ‘gateway to heaven’ voor Sebastian Vettel, Jean-Eric Vergne, Daniel Ricciardo, Jaime Alguersuari en vele anderen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...