Officieel: Renault Twin’Z Concept

header twin'z
Renault gaat voor een elektrisch concept met vijf deuren en achterwielaandrijving.

Het kleine monster krijgt de naam Twin’Z Concept en wordt 3.627 mm lang, 1.705 mm breed en 980 kg zwaar. De elektromotor komt achteraan te liggen en zal zo’n 68 pk en 226 Nm koppel voorzien. Het lithium-ion batterijpack zorgt voor een bereik van 161 km en de topsnelheid klokt theoretisch af op 130 km/u. Vooraan krijgen we nog de vertrouwde ophanging van MacPherson, terwijl achteraan geopteerd wordt voor de ‘double wishbone’ ophanging.

Het concept, inclusief wielen, werd ontwikkeld door de Britse designer Ross Lovegrove. De deuren openen à la manière de Rolls en ook de middenstijl wordt achterwege gelaten om het instapgemak te verzekeren. Binnenin kom je terecht in ultra-lichte, brandwerende en waterbestendige zeteltjes. Voor alles omtrent infotainment zijn we voortaan aangewezen op tablets, die her en der handig geplaatst worden. Als we nog geen hoofdpijn hadden door de felle kleuren, zullen de tablets met graagte die taak op zich nemen.

 

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Renault Twin’Z Concept"

  1. claeys 09-04-2013 om 12:19

    Lijkt op de ‘TwinFu’n die onlangs gefilmd werd in Spanje..
    Dat leek nochtans veel belovend.
    http://www.youtube.com/watch?v=zjZyLNi-JyE
    http://www.youtube.com/watch?v=AQBCa2TxFNE

Reageer

Reactie aan het plaatsen...