Volvo introduceert i-ART technologie

Volvo i-art VEA motoren
Volvo innoveert met een unieke injectie technologie die het brandstofverbruik van dieselmotoren helpt te verminderen.

Deze herfst zal Volvo nieuwe VEA-motoren lanceren (Volvo Engine Architecture) met ’s werelds eerste i-ART technologie. Een technologie waarmee het verbruik van dieselmotoren in de toekomst nog sterker moet dalen. De benodigde brandstof kan ermee continu gemonitord worden en aangepast worden in elk van de individuele cilinders. De injectiedruk verhoogt erbij tot 2.500 bar. Door de combinatie van de hogere injectiedruk en de i-ART technologie krijgen Volvo-rijders een optimaal brandstofverbruik, een aanzienlijk lagere uitstoot en betere prestaties. Naast de VEA-motoren zal Volvo in dezelfde periode een nieuwe achttrapsautomaat lanceren die een nog meer verfijnde rijbeleving moet brengen bij een lagere brandstofkost. De motoren worden gebouwd in Volvo Car Groups high-tech motorenfabriek Skövde in Zweden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...