Lexus mikt op BMW X1 en Audi Q3

Test Lexus RX450h F-Sport 2012
Lexus is druk bezig aan een wagen voor het compacte SUV-segment.

Lexus stond tot nu toe altijd langs de zijlijn toe te kijken hoe BMW en Audi met hun X1 en Q3 potten breken in het compacte SUV-segment, maar nu willen ook de Japanners een stuk van de premium cake. Niemand minder dan Kazuo Ohara, vice-precident, kondigde het model eerder dit jaar aan en nu weet ook een andere bron te melden dat een conceptversie op het Autosalon van Tokyo in november zal staan. Een productieversie moet reeds klaar zijn voor Genève 2014.

Logischerwijs zal de compacte SUV zich onder de grotere RX 450h positioneren, terwijl het onderstel geleend wordt van de Toyota RAV4. Lexus kennende mogen we onder de motorkap zo goed als zeker een hybride aandrijflijn verwachten, waarschijnlijk deze uit de IS 300h. Deze bestaat uit een 2.5-liter viercilinder motor met Atkinson-cyclus en een koppelkrachtige elektromotor. Het gecombineerde vermogen bedraagt 220 pk. Al zal Lexus ook een knappe diesel moeten aanbieden, wil het de X4 en Q3 het vuur aan de schenen kunnen leggen. (Via: WCF)

Foto’s: RX 450h

Test Lexus RX 450h 39

Deel dit bericht:

1 reactie op "Lexus mikt op BMW X1 en Audi Q3"

  1. Wolf 07-04-2013 om 11:19

    Ze kunnen beter hun tijd in het huidige moel stoppen wat totaal ingehaald en achterhaald is door de tijd. In de praktijk komt het gebruik van de ‘zuinige hybride’  niet onder de 1 op 10 wat door de concurentie (lees suv’s met moderne diesels) inmiddels achterhaald is. Zelfs mijn oude santa Fé (modeljaar 2008) reed zonder problemen 1 op 12, diesel)………

Reageer

Reactie aan het plaatsen...