Gelekt: BMW X4 Concept

BMW X4 Concept
Ook de BMW X4 Concept ziet vroegtijdig het levenslicht!

In de aanloop van het Autosalon van Shanghai zijn er meer en meer modellen die vroeger dan gepland het levenslicht zien. Sommigen fluisteren dat de PR-teams hier zelf veel mee te maken hebben, maar het is ook vrij logisch dat meer en meer mensen te maken hebben met de mooi opgemaakte studiobeelden van komende modellen naarmate de onthulling nadert.

De BMW X4 wordt het 4e model binnen de X-Reeks van de Duitsers en vertoont een heleboel uiterlijke overeenkomsten met de BMW X6. BMW ontkent dat ook niet en doopt de X4 om tot een 2e SAC – Sports Activity Coupé – en wil het cliënteel daarmee een alternatief aanbieden. Omdat er ook niet echt concurrenten zijn voor deze Coupé SUV bevestigen de heren uit München alweer hun talent om nieuwe segmenten te ontdekken.

Motorisch zal heel veel gelijk lopen met de BMW X3 met ondermeer een TwinTurbo viercilinder met 240 pk en 352 Nm aan koppel, terwijl dé sportiefste variant waarschijnlijk ook de befaamde 3.0-liter zes-in-lijn configuratie krijgt die garant staat voor 300 pk en 400 Nm. De productie werd al toegekend aan de BMW fabriek van Spartanburg in Amerika, het is dan ook duidelijk waar de X4 het meest verkocht zal worden. Een duidelijk productieplan is er dan weer niet, maar tegen de zomer van 2014 zouden er toch al X4’s van de band moeten rollen.

Voor alle marketingpraat, cijfers en prijzen moeten we nog even afwachten tot wanneer BMW de tijd rijpt acht, al kunnen we toch wel stellen dat de X4 er goed uitziet. Waar de X6 er toch nog vrij bombastisch uitziet naar Europese normen kan de X4 misschien toch meer aanvaard worden binnen de hedendaagse maatschappij.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...