Teaser: Maserati Ghibli komt eraan!

Maserati Ghibli impressie
We hadden al een donkerblauw vermoeden, maar met een duidelijke teaser kondigt Maserati de Ghibli aan!

Nog niet zo lang geleden werd in Detroit het doek van de nieuwe Quattroporte gehaald, de krachtige MC Stradale kreeg in Genève dan weer een grote update. Drukke tijden voor de Italianen uit Modena, toch nemen ze geen gas terug. Binnenkort start het Autosalon van Shanghai en daar wil Maserati de nieuwe vierdeurs Ghibli onthullen. De Ghibli benaming komt uit de oude doos, want in het verleden waren er al 2 reeksen Maserati’s die de legendarische naam toebedeeld kregen.

Toen ging het voornamelijk over typische Gran Turismo’s en Spidervarianten, nu wordt het dé te duchten concurrent voor het bestaande Duits triumviraat met de Mercedes E-klasse, BMW 5-Reeks en de Audi A6. Alledrie luxesedans met een hele hoop vermogen, verwacht dus maar soortgelijke prestaties en materiaalkeuze. Het is misschien te oneerbiedig om de Ghibli om te dopen tot een mini-Quattroporte, maar dat is toch het segment waar de Italianen op zullen mikken.

Een V8 motorisatie zal naar alle waarschijnlijkheid de topper worden naast enkele zescilinders, hier en daar wordt zelfs gefluisterd over een dieselvariant. Dat zou de eerste keer zijn dat een Maserati een zelfontbrander krijgt, al zullen we nog even moeten wachten op officiële informatie. De basisprijs voor een Quattroporte schommelt net boven de €100.000, de Ghibli zal dus waarschijnlijk rond de €75.000 gaan kosten.

Maserati Ghibli impressie

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...