Officieel: Skoda Superb facelift

skoda superb header
Alhoewel de onthulling gepland staat voor 19 April in Shangai, toont Skoda nu al wat ze deden met de Superb.

We moeten geen grote veranderingen verwachten, maar eerder een kleine evolutie. De Superb komt met het nieuwe logo van Skoda en krijgt naast een vernieuwde A-stijl ook enkele verfriste bumpers, gespierdere lijnen en grotere LED’s achteraan. Binnenin is er keuze tussen negen stuurvarianten, nieuwe uitvoeringen en wat hoogwaardiger materiaal.

Belangrijker is echter de toevoeging van een stop/start-technologie en remregeneratie, waardoor de Superb tot 19 % extra efficiënt wordt. Kijk bijvoorbeeld naar de Superb GreenLine, die slechts 4,2 theoretische liter verbruikt en een CO2-uitstoot heeft van 109 gram CO2. Verder zijn er ook nog de 1.4-liter TSI (125pk) en een 2.0-liter TDI met 140 pk & 320 Nm of 170 pk & 350 Nm.

Waar de sedan 595 tot 1.700 liter kofferruimte biedt, heb je in de Combi 633 tot 1.865 liter. Optiekleuren kan resulteren in een panoramisch dak met zonnepanelen, automatische parkeerhulp, infotainment systeem met 30 GB, Hill Assist en nog veel meer prullaria. We kunnen deze vernieuwde Superb verwachten tegen het tweede kwartaal van 2013.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Skoda Superb facelift"

  1. kristofl 05-04-2013 om 22:46

    Ha eindelijk. Altijd al een mooie wagen gevonden, maar de achterkant van die sedan, lelijk! Dit ziet er nu een heel stuk beter uit, al is de stationwagon versie nog altijd net iets strakker. 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...