Het gaat goed bij Pininfarina

Sergio Pininfarina Concept
Pininfarina maakte haar cijfers van 2012 bekend en wij zagen dat het goed was.

Het is ook crisis in de autowereld en dat zal het Italiaanse designbedrijf Pininfarina als de beste geweten hebben. Al sinds 2004 maken ze jaar na jaar verlies, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Waar ze in 2011 nog 11,5 miljoen euro verlies optekenden, komt nu een winst van 32,9 miljoen. Dit allemaal dankzij een herstructurering en verplaatsing van hun lening naar 2018.

Waar we Pininfarina voornamelijk van kennen? Ze legden enkele handen aan het design van de Ferrari F40, Enzo en zelfs de legendarische 250. Iets recenter krijgen we ook de Sergio Concept, dat te zien was in Genève. Dit model werd gebaseerd op de 458 spider en zou tot 6 productie-eenheden kunnen oplopen.

Pininfarina-Alfa-Romeo-Spider

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...