Officieel: Citroen C4 Picasso 2013

Citroen Picasso 2013 C4
De eerste beelden van de Citroën C4 Picasso lekten eerder al, dus besloot Citroën direct zelf maar de officiële plaatjes van haar nieuwste spaceship wereldkundig te maken.

De nieuwe Citroën C4 Picasso ziet eruit zoals een Citroën er eigenlijk uit moet zien: een extravagante wagen waarbij de designers het duidelijk hebben aangedurfd eens flink buiten de lijntjes te kleuren. Zeker aan de voorkant ziet deze Citroën C4 Picasso er relatief buitenaards uit. De wagen lijkt sterk op het Technospace Concept dat we eerder al op onze site de revue zagen passeren.

Niet alleen aan de buitenkant is de nieuwe C4 Picasso revolutionair, ook onderhuids slaagden de ingenieurs erin maar liefst 140 kg overtollig gewicht overboord te gooien. Verder is deze MPV ook de eerste die onder de grens van 100 gram CO2 per km duikt. Dankzij zijn 1.6 liter grote dieselmotor met start/stop-systeem en een zestraps automaat stoot hij amper 98 gram CO2 per km uit.

Zijn koffer is dan weer 630 liter groot, meer dan voldoende ruimte om met het gezin op tocht te gaan dus. De achterste stoelen moeten dan wel volledig naar voor geschoven zijn. Binnenin vinden we een 12″ groot scherm dat zelfs premiummerken het nakijken geeft. Benieuwd wat dat op de weg geeft!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Citroën C4 Picasso 2013"

  1. kristofl 05-04-2013 om 22:51

    Mooi zo! Lekker extravagant, deze had ik eerder onder het DS logo verwacht. Mooie vonst, de ‘gewone lampen’ als een soort lager geplaatste mistlichten zetten. Beetje zoals de Nissan Juke, maar strakker gedaan. 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...