Gelekt: Porsche Panamera

Porsche Panamera 2014
De nieuwe Porsche Panamera ziet er na zijn facelift nog steeds dezelfde uit..

Het was niet de bedoeling dat de foto’s van de nieuwe Panamera zouden lekken voor het Autosalon van Shanghai, maar dat is het nooit. Dankzij Autocar hebben we de eerste plaatjes, en die zijn allesbehalve verrassend. De kont en de achterlichten mogen dan wel licht gewijzigd zijn, langs voor is het zoeken naar updates met het vergrootglas.

Terwijl het nog even wachten is op alle details, kunnen we alvast ook kennismaken met de Panamera S E-Hybrid, die niet enkel een 3.0-liter V6 onder de kap heeft, maar ook beschikt over een elektromotor en lithium-ion batterijenpakket. De hybride zou een gecombineerd vermogen van 410 pk krijgen en van 0-100 km/u sprinten in 5,5 seconden. De vorige Panamera S Hybrid had daar toch een halve seconde langer voor nodig.

Met de hybride aandrijflijn zou de Panamera een gemiddeld verbruik neerzetten van amper 3,1 liter per 100 kilometer en minder dan 100 gram per kilometer bijdragen aan het CO2-probleem. Volledig elektrisch rijden zou 18 tot 35 kilometer lang lukken. Vanaf we meer weten, laten we het jullie weten. (Via: Autocar)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gelekt: Porsche Panamera"

  1. AVDP 02-04-2013 om 21:06

    help! Ik had zo gehoopt op de sport turismo

Reageer

Reactie aan het plaatsen...